Daca suntem cu adevarat sincere, trebuie sa recunoastem ca, de cel putin cateva ori in viata am evitat sa mergem la plaja din cauza ca nu am fost multumite de cum arata corpul nostru in costumul de baie. Pentru ca stim ca starea noastra de bine, in zilele calduroase de vara, depinde foarte mult de modul in care ne simtim in costumul de baie, am pus mai jos niste sfaturi pentru a te face sa te simti senzational in costumul de baie.

De cele mai multe ori, ne cream in mintea noastra defecte si imperfectiuni pe care le ducem la extrem si ne formam o imagine gresita despre noi, cand iubirea de sine ar trebui sa fie cel mai important lucru in viata noastra.

Adevarul e ca perfectiunea nu exista si defectele, inchipuite sau nu, fac parte din noi si trebuie sa le acceptam si sa ne iubim exact asa cum suntem. Nu suntem toate la fel, nu avem toate corp de revista si asta nu trebuie sa ne scada stima de sine. Tot ce putem face este sa invatam cum sa ne imbracam pentru a ne scoate in evidenta partile bune, nu defectele.


Iata cateva sfaturi:

Cele care au un bust generos se simt de multe ori nesigure, pentru ca multe costume de baie nu ofera sprijinul necesar pentru a se simti confortabil. Pentru a face o alegere potrivita in ceea ce priveste costumul de baie, trebuie sa fiti atente la tipul de sutien. Acesta ar trebui sa aiba un suport sporit si curele reglabile, sa nu aplatizeze sanii sau sa ii stranga. Inchiderea sutienului este de asemenea foarte importanta. Ar fi preferabil sa cautati un sutien care sa se inchida la spate, cu un sistem reglabil. Sutienele cu snururi pentru fixare pot aluneca, se pot desprinde sau nodurile se pot slabi, ceea ce duce, din nou la un disconfort pe care trebuie sa il evitam. Sutienul costumului de baie trebuie sa ofere un suport perfect.


Femeile cu constitutie atletica pot opta pentru un sutien tip bandeau, cu modele elaborate, sau cu sutien triunghi. Buretele si armaturile nu sunt neaparat necesare pentru cupele mici, si nu are rost sa va creati disconfort inutil cu sutiene care nu sunt pentru constitutia voastra.

Avantajul unei constitutii atletice este ca, indiferent de tipul de bikini ales, acesta va arata intotdeauna bine pe un corp atletic. Important este sa va cumparati mereu marimea potrivita, pentru ca sa evitati un bikini care strange si scoate in evidenta bine cunoscutii colacei. Costumul de baie trebuie sa fie fix si o idee mai mare, pentru a sta lejer fara sa fie prea larg si in niciun caz sa stranga sau sa creeze disconfort.

Totusi, daca vrei sa iti scoti in evidenta formele mai mult, poti alege modele mai elaborate, cu detalii fine si bine gandite. Volanasele sau franjurii pe sutienul pentru un bust mic creaza un efect mai plin, fara sa fie nevoie de bureti. Tot volanase, franjuri sau alte detalii asezate strategic poti cauta si pentru bikini, pentru a-ti rotunji frumos zona feselor sau pentru a evidentia soldurile.

Micile detalii pot fi foarte utile si daca vrei sa distragi atentia de la partile corpului care nu iti plac atat de mult.

Pentru cele cu solduri generoase si fese rotunde este important sa incerce sa creeze o diversiune prin devierea atentiei pe partea de sus a corpului. S-ar putea sa sune ca o corvoada deocamdata, dar efectul va fi garantat si nu va mai exista o discrepanta intre bust si solduri, ci mai mult un aspect unitar.

Evitati pe cat posibil chilotul costumului de baie tip pantalon scurt sau boxer, pentru ca aceste modele fac soldurile sa para si mai mari si ingroasa vizual linia picioarelor.

Pentru o silueta mai rotunda ai de unde alege modele care sa iti mascheze imperfectiunile si sa iti scoata in evidenta tot ce e mai frumos. Un costum de baie intr-o singura piesa, intreg, cu suport in zona abdomenului sau un costum din 2 piese cu chilot cu talie inalta si usoara compresie pe zona abdomenului sunt tot ce ai nevoie pentru o stare confortabila de bine si o stima de sine ridicata.

Daca ai norocul sa ai sanii in forma de mar poti alege piese clasice dintr-o singura piesa, chiar si cu un decolteu adanc sau spatele gol. Si un costum de baie din doua piese cu modele indraznete o sa te avantajeze.

Culoarea este la fel de importanta ca modelul.

Daca ai forma plina evita dungile orizontale sau culorile foarte deschise. Poti incerca insa modele cu imprimeu geometric, floral sau modele uni mai inchise la culoare.

Rosu, de exemplu, se poate potrivi oricui si te va face sa pari indrazneata si sigura pe tine, asa cum trebuie sa fii in fiecare zi a vietii tale.

Negrul, eternul clasic, va fi intotdeauna o alegere inspirata.

Acum ai de unde alege din numeroase modele, culori si detalii, exact ce e perfect pentru tine.

Indiferent de stilul pe care il alegi, asigura-te ca nu pierzi ingredientul secret: stima de sine!
Viata este prea scurta pentru a te simti nesigura pe tine atunci cand, in realitate, esti perfecta exact asa cum esti.

Distreaza-te la cumparaturi si bucura-te de vara!